Talo edestä ja takaa

Iiik! Ihan tärisen innosta ajatellessani miten mahtavaa tämä oman talon suunnittelu ja toteutus on. Olin juuri sulkenut valot ja laittanut pääni tyynylle, kunnes sata liian ihanaa ideaa pulpahti jälleen mieleeni lyhentämään yöuniani. Olen vain yksinkertaisesti niin onnellinen ja täynnä inspiraatioita, ettei nukkumisesta tahdo tulla yhtikäs mitään.

Lopetin muutama tunti sitten puhelun isoäitini kanssa, joka oli parhaillaan piirtämässä kolmatta luonnosta talostamme. Uusimpaan luonnokseen saimme haluamamme suuremmat makuuhuoneet, kodinhoitohuoneen ja avaramman eteistilan. Talon laajennuksen myötä, myös olohuone ja keittiö suurenevat sopivasti leikkitilaa varten.

Käsissäni olevasta luonnoksesta (klikkaa kuva isommaksi) näette kuvan talomme etu- ja takaosasta. Ylempi kuva on talon etupuoli, johon myös piha-alueen pääpaino sijoittuu. Oikean puoleiset isot ikkunat jatkuvat talon kulmasta toiselle sivulla, jonka kanssa samaa linjaa jatkaa kaunis lasiterassi.

Kuvan keskellä näette kaksi ikkunaa, pienen neliön mallisen sekä suuremman suorakaiteen. Nämä ovat makuuhuoneemme ikkunat. Tällaiset ikkunat tulevat myös talomme muihin makuuhuoneisiin, joita talossa on yhteensä kolme. Pieni ikkuna on tuuletusikkuna ja suuri kiinteäikkuna tuo valoa huoneeseen. Kahden muun makuuhuoneen ikkunat näettekin alemman kuvan vasemmassa laidassa.

Nämä kaksi kuvaa on isovanhempieni mökiltä, mikä inspiroi taloprojektissamme suuresti. Ruokatilan ikkunat ovat saman tyyliset mitä meidän kotiimme tulee, kuin myös makuuhuoneen korkeat ikkunat. Huonekorkeus ja tilat tulevat olemaan meidän kodissa hieman suurempia, mikä tietysti muuttaa myös tilan kokonaisilmettä. Toivottavasti ei kuitenkaan liikaa,  että tila pysyy sympaattisena ja kodikkaana.

 

4 Comments

 1. Riikka-Maria 2.8.2017

  Talostanne tulee varmasti upea! <3 Olen niin iloinen, kun aloitit blogin uudelleen! rakastan kirjoitustyyliäsi ja upeita kuviasi. Ei liiy postaukseen, mutta mistä olet ostanut sen raitaisen pitsimekon, joka sinulla on ylläsi niissä Rosendalin puutarhakuvissa, ja ylipäätään mistä ostat vaatteesi ja kenkäsi? Olet aina niin tyylikäs!

  Vastaa
  • Kotiprojekti 2.8.2017

   Kiitos Riikka-Maria kommentistasi! <3

   Raitainen pitsimekko on tosiaan Tukholman löytö. Kävimme vanhassakaupungissa iltakävelyllä ja astuin pieneen putiikkiin, mistä mekko sitten löytyi. Pakkohan se oli ostaa. 🙂

   En oikeastaan pidä kauheasti shoppailusta tällä hetkellä, joten ostan vaatteita vähän sieltä sun täältä. Mistä sattuu löytymään. Pitäisi kai enemmänkin alkaa ostamaan vaatteita, kun kaappi on melko tyhjänä.

   Ihanaa päivää sinulle! 🙂

   Vastaa
 2. Fiia 2.8.2017

  Piirrustuksien ja kuvailusi perusteella talostanne on kyllä tulossa upea! Ja kyllä tuo kuvienkin mökki näyttää hienolta, ei ollenkaan huono inspiraation lähde 🙂

  Vastaa
  • Kotiprojekti 2.8.2017

   Kiitos paljon! Olen kyllä itsekin todella tyytyväinen isoäitini luonnoksiin, enkä malttaisi millään odottaa lopputuloksen näkemistä. 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *