Täyskäännös

Kuukausi on mennyt hujauksessa uusien mielenkiintoisten työtehtävien ja taloasioiden parissa. Olen tarkoituksella pitänyt hieman taukoa kirjoittamisesta, sillä saavuimme taloprojektin kanssa melkoisen haastavaan tienhaaraan. Ajauduimme erittäin vaikeiden kysymysten eteen. Aloimme kyyseenalaistaa itsemme täysin omakotitaloasujina ja suuren metsätontin omistajina.

Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja kolmen viikon ajan, niin että aloimme jo kyllästyä koko taloasiaan. Kirjoitimme listaa hyvistä ja huonoista puolista, kunnes huomasimme päivä päivältä ajautuvamme kauemmaksi metsään rakennettavasta omakotitalosta.

Kolme epävarmaa viikkoa oli raskaita kaikkien kysymysten kanssa painiskellen, mutta nyt olemme iloisia siitä, että uskalsimme kyseenalaistaa aikeemme ja tehdä täyskäännöksen taloprojektin suhteen. Viimeiset kivenmurikatkin pyörähtivät hartioilta, kunnes uskalsimme lopulta todeta ääneen, että ei me oikeastaan tätä edes haluttu.

Vaikka taloprojekti sai uuden käänteen, ei kotiprojekti päättynyt tähän. Meille nousee ihana koti keväällä 2019. Omakotitalo vaihtui paritaloksi ja sijainti metsän siimeksestä metsien ylle. Kaikki tarpeelliset palvelut on lähellä ja kavereita ympärillä yllin kyllin. Helppoa lapsiperhearkea ja vähemmän pihan hoitoa. Riittävästi tilaa ja tarvittava määrä yksityisyyttä.

Näin on hyvä.

10 Comments

 1. tiina 1.10.2017

  Se on hupaisaa huomata kuinka innostuksissaan voi innostua jostain joka ei hetken kuluttua tunnukaan omalta. Hirmu kiva että pohdiskelujen jälkeen löysitte enempi omanlaisen tavan asua. Itse huomaan että ilman lapsia ajatukseni ja ehkä miehenkin ajatukset olisivat metsään ja hiukan syrjempään asumaan. Mutta mutta lapset vaikuttavat päätöksentekoon niin että ollaan leikkikaluksi, puistojen ja koulun läheisyydessä. Ehkktsotaan mikä mieli sitten on kun ollaan seuraavan kerran muuttamassa taas kahdestaan.

  Vastaa
  • Kotiprojekti 9.10.2017

   Näin se on. Elämän tilanteella on toki iso vaikutus tähän hetkeen ja päätöksiin, sillä toimiva arki on tärkeää niin meidän aikuisten kun lastenkin kannalta. Ne tarpeet mitä meillä on nyt, on aivan toiset sitten kun lapset on muuttanu pois. 🙂

   Vastaa
 2. Saana 8.10.2017

  Heippa! Saisinkohan udella missä se alkuperäinen tonttinne olisi ollut? Meillä nimittäin on hakusessa kuvailemasi kaltainen tontti.:)

  Vastaa
  • Kotiprojekti 9.10.2017

   Heippa!

   Se tontti oli Puuppolassa. Siellä on ihana tunnelma.

   Vastaa
   • Laura 19.11.2017

    MUa kiinnostaisi myös tänä tontin tarkempi sijainti,tuo seutu kiinnostaisi. 😊 JA SE KIINNOSTAISI MYÖS, MISTÄ ALUEELTA LÖYSITTE LOPULLISEN TONTIN. 😊 ymmärrän myös, jos et halua uutta aluetta täällä kertoa. 😊

    Vastaa
    • Kotiprojekti 19.11.2017

     Meillä oli tontti Matinmäentiellä. Sen tarkempaa en viitsi kertoa, enkä myöskään nykyistä sijaintia. Ymmärrät varmaan. <3

     Ihanaa joulun odotusta! 🙂

     Vastaa
 3. Anni 10.10.2017

  isoja päätöksiä, joten järkevää pohtia asioita kunnolla. hyvä että teille löytyi mieleinen vaihtoehto. Onko paritalo pakettitalo,vai oletteko itse mukana suunnitelmassa? Toivottavasti jatkat kirjoittamista uusista suunnitelmistanne myös. 🙂

  Vastaa
  • Kotiprojekti 10.10.2017

   Onneksi asia tuli puheeksi ja uskalsimme nostaa vaikeitakin asioita esille. Olen varma, että tämä on oikea ratkaisu.

   Paritalo oli valmiiksi suunniteltu, mutta pääsimme vaikuttamaan vielä isoihinkin asioihin. Voisin kirjoittaa joku päivä siitä, millainen talo meille on tulossa ja miten siihen vielä vaikutimme. Aika on ollut hieman rajallista, mutta kyllä minä ajattelin tästä kirjoittaa. Otan vaikka viikonloppuna aikaa asialle.

   Kiva kun olet mukana blogissa. 🙂

   Vastaa
 4. Mirka 11.10.2017

  Moikka!
  Kysyn muutaman kysymyksen Jesolon vierailustanne, poista tai vastaa jos haluat! Miten menitte lentokentältä alueelle? Tarvitsitteko autoa vierailunne aikana? Miten teitte retket mm. venetsiaan tai muranoon/buranoon? Muistanko oikein, että teillä on ollut kaksi erilaista mökkiä lomienne aikana, siis eri vuosina eri mökit? Kumpaa suosittelet? Vai oliko se vaan, että suosittelit mökkiä joltain tietyltä alueelta ns. alueen sisällä? Onko teillä ollut all inclusive, vai löysittekö syömistä muutenkin helposti?

  Olemme menossa keväällä, jee! Varata ei vielä voinut, mutta saatan olla sähköpostitse yhteydessä sinne jo piakkoin!

  Vastaa
  • Kotiprojekti 11.10.2017

   Moi!

   Lentokentältä mentiin alueelle ennalta sovitulla kuljetuksella. Meillä on ollut sama kuljetus nyt kolmen vuoden ajan. Emme tarvinneet muuten autoa koko reissun aikana. Jesolo on alueena melko pieni muutoin, joten kaikki kulkemiset hoituu paikallisliikenteellä ja Venetsiaan pääsee laivalla kätevästi. Sama laiva mikä menee Venetsiaan menee myös Muranolle ja Buranolle. Niihin pääsee joko retkien kautta tai paikallisten käyttämällä vesibussilla.

   Meillä on kolmena vuonna ollut talot samalta alueelta, mutta hieman eri kohdasta. Kaksi taloa kaikkina vuosina. Talot on Jesolo International Club Camping alueelta. Sinne pitää valitettavasti varata talot tosi paljon ennakkoon, eikä tällä hetkellä uusia matkustajia oteta sisään, koska ”vakio” kävijöitä on niin paljon. Muista alueista tai majoituksista ei valitettavasti ole kokemusta. Jesolo itsessään ei kaupunkina ole mitenkään erikoinen, vaan hienous piilee alueella ja sijainnilla, koska Venetsiaan pääsee niin kätevästi.

   Alueella on mahdollista syödä ja jotain paketteja siellä on, mutta me ollaan käyty syömässä läheisissä ravintoloissa aina. Aamupala on ostettu talolle ja syöty siellä. Jesolossa on hyviä ravintoloita ja italialainen ruoka on ihanaa! 🙂

   Olette yhteydessä sinne International Club alueeseen? Saitteko vielä sinne majoituksen kuitenkin?

   Me mennään yleensä loppu kesästä, kun vesi on lämmennyt kunnolla ja ilma on lämmin. Meri on niin täydellinen elokuussa! <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *