Hommat Etenee

Miten ihana pötkähtää tähän sängylle vadelmien ja herneiden kera. Pakko myöntää, että tämä viikko on ollut töissä yksi rankimpia sitten jouluruuhkien. Huh huijakkaa!

Sen lisäksi että kiireinen työviikko on vienyt minulta henkiset ja fyysiset voimat ihan tappiin, niin olemme tehostaneet tämän viikon käyttäen illat taloasioiden hoitamiseen. Alkuviikosta kiersimme rautakauppojen materiaalivalikoimia ja eilen pääsimme Jyväskylän Kalustetukkuun suunnittelemaan keittiötä. Samalla suunnittelimme myös kodin muut kiintokalusteet eli vessan, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen kaapistot.

Vielä tässä vaiheessa minulla ei ole kuvia teille näytettäväksi, mutta ensi viikon torstaina tapaamme taas suunnittelijan, jolloin saamme nähdä keittiöpiirrustukset ensimmäisen kerran. Ehkä silloin minulla on jotain näytettävää teillekin. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että hyvin yksinkertaisella ja ajattomalla linjalla mennään koko kodin kiintokalusteiden osalta. Mattavalkoista ja ripaus puuta.

Rautakauppakierroksilla parkettilattian lisäksi laatat alkaa hahmottua, mutta ihan täysin emme vielä ole varmoja saarniparketin vierelle tulevan laatan sävystä. Itse haluaisin parketin jatkuvan koko talon osalta, mutta käytännöllisyyden vuoksi on toki otettava eteiseen ja keittiöön laattaa. Millainen laatta olisi kaunis valkoöljyvahatun saarniparketin vierellä?

Materiaalivalintojen hahmottuessa myös talon pohjapiirrustusta hiotaan ja viimeistellään. Olemme päätyneet isoäitini piirtämään taloon, joista saimme tällä viikolla tarkat piirrustukset. Pieniä muutoksia on kuitenkin vielä tulossa. Kodinhoitohuonetta suurrennetaan hitunen, samoin kahta pienempää makuuhuonetta ja olohuonetta. Eteisen ”tuulikaapista” poistetaan ovi ja aikuisten makuuhuoneesta kaapistot. Pientä viilausta vain.

Nyt on sitten taas odoteltava talon kustannusarviota ja keittiön piirrustuksia. Silti olen niin innoissani asioiden etenemisestä!

Ja vielä pieni kiitos teille tähän loppuun. Kiva kun olette olleet aktiivisia ja kommentoineet tänne talojuttuja. Olen saanut jo monta hyvää vinkkiä teiltä! <3

6 Comments

 1. Mirka 31.7.2017

  Minun tutuilla on valkoöljyttyä saarniparkettia. Heillä on eteisessään tumman harmaat laatat ja minusta näyttää oikein hyvältä! Uskon, että tuollaisen latttian kanssa sopii moni väri! He vähän moittivat, että saarniparketti on vaikea pitää puhtaana, kuulemma väleihin meinaa kertyä moskaan..?!

  Meillä itsellämme on myös eteisessä tummat, lähes mustat laatat, ja pidän kovasti väristä, mutta harmillisesti siinä kyllä kaikki kurajäljet näkyy vaaleampina rantuina. Helppo toki pyyhkiä pois, enkä kuitenkaan valitsisi toisin vaikka saisin!

  Vastaa
  • Kotiprojekti 31.7.2017

   Luin samaa jostain keskustelupalstalta. Hieman alkoi pelottaa sen parketin huoltaminen tulevaisuudessa. Lisäksi yksi iso tekijä miksi aloin jo kyseenalaistaa parkettivalintaamme, on se etten haluaisi saumoja laattojen ja parketin väliin isoon avaraan tilaan. Parketin kanssa siihen tulisi iso osa laattaa, mikä ei kyllä houkuta oikeastaan. Aloin jo pohtia olisiko vinyylikorkki sittenkin parempi, että saisin yhtenäisen ilmeen koko tilaan. Apua, miten voikaan olla vaikeaa!

   Vastaa
 2. Mirka 1.8.2017

  Meillä on vanhan laminaatin vaihto edessä piakkoin, ja olen (krääh)vuosia jo pohtinut valintaamme, ja nyt olen pitkään jo TIENNYT, että meidän valinta on vinyylikorkki! Se on aivan ihanan tuntuinen jalan alla.

  Nämä on niin vaikeita asioita! Kun ei ole yleensä vain yhtä ja ainoaa oikeaa valintaa, vaan asioilla on puolensa ja puolensa. Nimim. keittiön tapetin vuoksi tukku harmaita hiuksia…

  Vastaa
  • Kotiprojekti 1.8.2017

   Vaikeita valintoja, mutta tosiaan tuo vinyylikorkki kuulostaa tosi hyvältä. Joko sävyn tiedät? 🙂

   Vastaa
 3. Rojekti päälikö 28.9.2017

  Vai että honmat etenee,,, juoppas kupponen kahavia (ei pirkkaa) t. rojekti päällikkö

  Vastaa
  • Kotiprojekti 28.9.2017

   Huvittava kommentti. 🙂

   Valitettavasti en ole kahvi ihmisiä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *