Väliaikainen muutto

Vuosi vaihtui ja elämä uudessa kodissa sai alkunsa. Kodissa, jossa tulemme asumaan siihen saakka, että omamme rinteelle valmistuu. Arviolta noin puolitoista vuotta.

Mieheni veli perheineen muutti vuonna 2014 Amerikasta Suomeen, samaan aikaan kun minä ja mieheni hankimme ensimmäisen yhteisen kodin. Aikataulut sattuivat niin kätevästi yhteen, että saimme luovuttaa puolet kodin tavaroista ja kalusteista Suomeen muuttaneelle pariskunnalle. Pääsimme siis helposti ylimääräisistä tavaroista eroon, eikä rapakon takaa muuttaneiden tarvinnut rynnätä ensimmäisenä sohva- tai astiakaupoille lentokoneen laskeuduttua Helsinki-Vantaalle.

Nyt kolme vuotta myöhemmin satuimme jälleen tekemään elämämme suuret muutokset samaan aikaan. Mieheni veljen perhe muutti kolme päivää sitten takaisin Amerikkaan, kun me puolestaan muutimme heiltä jääneeseen vuokra-asuntoon. Meidän edellisen kodin takaovelta on matkaa vain kaksikymmentä askelta tämän vuokra-asunnon takapihalle, välissä vain pieni kivikkoinen rinne.

Nyt jos luit alun tarkkaavaisesti, niin varmaan jo arvasit, että kolme vuotta sitten luovutetut kalusteet odottivat meitä kuin tilauksesta täällä uudessa kodissa. Myimme vanhan kodin kalusteet ja otimme nämä aiemmin annetut käyttöön siksi aikaa, kunnes jälleen muutamme ja ostamme uuteen kotiin uudet kalusteet. Niin vältyimme kätevästi sohvan, pöytäryhmän, pesukoneen ja sängyn rungon siirtämisestä kodista toiseen, eikä Amerikkaan muuttaneiden tarvinnut kaiken muun pyörityksen keskellä hankkiutua kalusteista eroon. Sanoisinko, että loistava ajoitus jälleen kerran!

Vuoden 2018 aikana pääsemme suunnittelemaan ja seuraamaan uuden oman kodin valmistumista, mutta sen lisäksi muitakin muutoksia vuosi tuo tullessaan. Vuosia kestäneet perinteet saavat rinnalleen uusia, kun myös osa minun perheestäni muuttaa Amerikkaan ja mieheni aloitti tänään samassa työpaikassa kanssani. Edessä on siis väistämättä jännittävä vuosi.

Ihanaa uutta vuotta 2018 kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *